SKOVVÆRKET begyndte som et samarbejde mellem Naturstyrelsen Søhøjlandet og Dagtilbuddet PH-Aktiv under Socialpsykiatrisk Center. I dag arbejder vi dels med opgaver i statsskovene omkring Silkeborg, dels løser SKOVVÆRKET såvel inden- som udendørs "pedelopgaver" ved Botilbuddet Hinge ved Kjellerup.

Arbejdet i SKOVVÆRKET skal understøtte psykisk sårbare borgeres mulighed for at komme tættere på arbejdsmarkedet. Både hvis man som førtidspensionist på længere sigt ønsker et skåne- eller fleksjob, eller hvis man er i et afklarings- eller ressourceforløb i Jobcenteret.

Naturstyrelsen Søhøjlandet har udpeget en række konkrete opgaver i skove nær Silkeborg og i et skovområde ved Bryrup syd for Silkeborg.

Arbejdsopgaverne i skovene er for tiden beskæring og rydning af krat-bevoksninger, vedligehold af grusveje, rydning langs og markering (med malede pletter på træer) af vandrestier, opsamling af affald på skov-rastepladser, renholdelse af toiletbygning og lignende praktiske opgaver.

På Botilbuddet Hinge arbejder vi med ”pedel-opgaver” ude og inde. For eksempel græsslåning, hækkeklipning, vask af biler og busser, malearbejde, oprydning ude og inde, affaldshåndtering og kørsel til genbrugspladsen, vedligeholdelsesopgaver og dyrkning af blomster og grønsager. 

Imellem arbejdsopgaverne er der tid til både at holde kaffepause og spise den medbragte mad.


Lars Jørgen Grønbjerg er ansat som medarbejder i SKOVVÆRKET.

Han har en baggrund som naturvejleder, og har en omfattende viden om naturen, hvordan mennesker arbejder og trives i naturen.

For at blive en del af SKOVVÆRKET skal du visiteres til en plads i PH-Aktiv gennem din sagsbehandler.

Når du er blevet visiteret til PH-Aktiv, og har været med i SKOVVÆRKET nogle gange (og gerne vil fortsætte med det), vil du få tilbud om sikkerhedssko/-støvler, varme sokker, solide arbejdsbukser og en vindtæt arbejdsjakke.Arbejdstider

SKOVVÆRKET kører afsted fire gange om ugen:

Mandag (i Hinge) kl. 8:00-15:15 (”Silkeborg-tider” – altså når vi kører afsted fra Silkeborg – og når vi er tilbage igen)

Onsdag (i statsskovene) 8:30-13:00

Torsdag (i Hinge) kl. 8:00-15:15 (”Silkeborg-tider” – altså når vi kører afsted fra Silkeborg – og når vi er tilbage igen)

Fredag (i statsskovene) 8:30-13:30

Hver dag er der frokost med, som vi spiser sammen. Vi har også tid til kaffepauser.

Dagen starter og slutter ved Psykiatriens Hus på Falkevej. Vi kører sammen i skoven i SKOVVÆRKET´s bus.

 

 

Du er altid velkommen til at kontakte SKOVVÆRKET om yderligere information eller for at komme med på en prøvedag i skoven. 

Socialpsykiatrisk medarbejder Lars Jørgen Grønbjerg
på tlf. 24 95 51 87 eller mail til: ljg@silkeborg.dk

Afdelingsleder Eva Stride på tlf. 21 15 63 20
eller mail til eva.skakstride@silkeborg.dk